dinsdag 4 oktober 2011

Fête des animaux

Omdat het vandaag dierendag is heb ik voor mijn Vati een lang gekoesterde wens, om zijn huisraad compleet te maken, de Glis glis.
Jeroen heeft ons huisje in BB met 85 zakken beton en 43 bussen mousse expansive gat en kier vrij gemaakt, dus het nog jonge relmuisje wat in ons huisje zat kon geen kant meer op, na twee dagen naarstig opzoek naar een uitweg hebben wij hem maar gevangen met een kooitje en een walnoot. Na ons avondje jubileum hadden we prijs. Aaahhhh…..
We konden hem weer vrij laten waar hij zich weer kon voegen bij de hele kolonie die nog in de schuur gevestigd is, maar ja.. we moeten ze toch vroeg of laat allemaal kwijt. Bij mijn vader is een flinke kater en duffe hond dus daar zal het muisje niet snel naar binnen gaan, maar er zijn genoeg oude schuren, walnoten, appels, bramen,hazelnoten noem maar op om voor een relmuis een perfecte leefvoorziening te treffen. Dus hebben we hem daar, Vati en ik noemen hem Bébé vrij gelaten zodat hij nog tijd genoeg heeft om een nestje te maken met een vette winter voorraad.

Relmuis op reis

1 opmerking:

Anoniem zei

Loir heet ie in het frans , de naam lijkt op de bekende rivier maar dan zonder eetje er achter. We hebben hem losgelaten in het wirwarwaarbenik? gedoe bij de overblijfselen van de grote schuur op die befaamde dierendag van 4 okt.
Of deze relmuis of zevenslaper kan overleven weten we toekomend jaar misschien want de tijd om de 7 maanden te slapen breekt aan!

Bedankt Meli-Melo !
En vati klinkt niet echt frans !

Pappie Ed.