woensdag 7 april 2010

Paasweekeind


Ondertussen hadden we een geweldig paasweekeind. Matthieu, Olga, Luna en Jazz die zelf in de Lot en Garonne wonen kwamen bij ons logeren. De eerste dag regende het echt verschrikkelijk Corrèzenachtig maar we waren zo blij elkaar te zien dat ons vreugde de druilerigheid overwon.



De tweede dag brak het zonnetje al af en toe door, met een heerlijk paasontbijt, gezellig zo een tafel vol en Branderburchs muziek van Bach, kwam alles op zijn plek. We zijn traditioneel paaseieren gaan bekladden om ze daarna door mijn vader, die heel blij en verrast was Matthieu weer te zien ( zoon van oude vrienden) te verstoppen in zijn landgoed.


Daarna hebben we alle 22 eieren weer opgegeten als pastasalade bij pasta. En de mannen hebben onder het genot van cognac de avonden tot twee keer toe tot de ochtend verlengd tot de eerste vogels hun bekje opendeden en hun naar bed stuurden.


De derde dag scheen de zon vol op maar toen was het moment van afscheid, ach…. Het zijn eigenlijk onze buren, maar drie en een half uurtjes rijden. Tot de volgende keer.

1 opmerking:

cornelia zei

wat heerlijk om weer zo'n ouderwets Paaseier zoekfestijn te zien.
Ook ED z'n geverfde eieren kon ik nu bewonderen.
Natuurlijk komen dan alle herrinneringen van onze gezamenlijke kindertjes weer boven.
Dat is dan treuren en genieten tegelijk!
dikke kus Tante Cokkie.!!!!!!!!!!